U bent hier

Wandelen

Duinengordel telt 3 bewegwijzerde wandelgebieden. Elk met een eigenheid, maar alle drie even bijzonder. Centraal in het gebied ligt Oudsberg met Ophovenderheide ten westen en Solterheide ten oosten. Stap gretig door het mulle zand en beklim de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Of bezoek Ophovenderheide (Donderslag) en blaas even uit aan een natuurlijk regenwaterven. Heb je eerder zin in een stevige kuitenbijter? Kies dan voor de pittige Solterheide!

 

Erkend startpunt

Orshof is gelegen aan de rand van de Solterheide. De overgang van het Kempens Plateau in de vlakte van Bocholt - de befaamde ‘steilrand’ - staat garant voor hoogteverschillen tot 25m. Door bruuske insnijdingen van bepaalde beken, krijg je zelfs het gevoel omringd te zijn door heuse bergen.

Van hieruit kan je starten met 3 bewegwijzerde wandelingen in prachtige natuur. Kies je route van 5 tot 13 km.

Wandelkaarten kan je verkrijgen aan de receptie aan 2,5 euro per stuk.

Wandel je veel en heb je ook interesse in de andere wandelkaarten van de Duinengordel en het Nationaal Park Hoge Kempen, schaf dan de wandelbox aan met 10 verschillende kaarten. Prijs: 16 euro.

 

Begeleide wandeltocht

Iedere laatste zondag van de maand kan je deelnemen aan een wandeling met gids. Hij vertelt over de geschiedenis van de streek en over bijzonderheden i.v.m. planten en dieren.
De wandeling die starten op Orshof gaan door op de laatste zondag van maart, juni, september en december.

Wens je met je bedrijf, vereniging, familie of vrienden een begeleide wandeling op een ander ogenblik, dan kan je dit reserveren op Orshof.
Een gids kost 70 euro per groep van maximaal 20 deelnemers.